1 GB/s bredband till hösten!

by admin on August 31, 2011

Under de senaste åren har Tele2, Telia och Bredbandsbolaget arbetat hårt med att kunna uppgradera sina nät från 100 Mbit/s till 1000 Mbit/s. Det är främst företag som kunnat använda de nya hastigheterna men nu i höst ska även privatpersoner börja erbjudas tjänsten.
Det har tagit tre år att testa systemet för BBB och anledningen till att det tagit så lång tid tills det nått privatpersonerna är priset, det är först nu priserna blivit rimliga.
Under hösten kommer kunder i centrala Stockholm och i Linköping att kunna använda internet i upp till 1GB/s för cirka 900kr per månad. Vill du endast ha 250mbit/s så kostar det ungefär en femhundring. Givetvis kräver detta att man har en fiberanslutning i fastigheten.
Telia håller också på att uppdatera nätet men har inga exakta uppgifter på när det lanseras. Deras pris för 1GB/s ska ligga runt 1000kr.
Tele2 erbjuder faktiskt redan 1GB/s men har inte startat någon kampanj om det ännu och informationen finns inte på hemsidan.
Använder du Tele2 och bor i ett hus där det finns LAN som stöder 1Gbit/s så kan man beställa det genom att bara stoppa sladden i väggen. Då kommer man till en portal där man kan välja hastighet. Hos Tele2 kostar 1 Gbit/s 800 kr per månad.
Även Comhem erjbuder nya tjänster men endast upp till 200 Mbit/s. De menar att det inte finns tillräckligt bred efterfrågan på hastigheter över det.
IDG

Leave a Comment

Previous post:

Next post: