Apple går snart om Nokia i smartphones

by admin on September 7, 2011

Enligt analysföretaget Digitimes så kommer snart Apple att bli kung på tronen över smartphonesmarknaden när man intar toppositionen som världens största mobilleverantör.
Redan i år så kan Apple komma att gå om Nokia enligt Digitimes research. När Iphone 5 släpps så kommer cirka 86 miljoner Iphones att säljas under år 2011. Nokia förutspås “endast” att sälja drygt 74 milj smartphones, tillskillnad från över 100 miljoner i förra året.
Samsung hamnar på tredjeplats men har den högsta tillväxten bland de fem främsta märkena detta år, nämligen cirka 45% tillväxt. Den allra snabbaste mindre leverantören är Huawei som man tror kommer att öka sin försäjning med 400% (!) detta år.
Totalt så kommer det då att säljas över 460 miljoner smartphones i år vilket är en ökningar med 60% sedan förra året. De fem största leverantörena står för 72% av försäljingsvolymen, förra året stod de för hela 85%, så de mindre leverantörerna ökar ganska kraftigt.
nokia mobil

Leave a Comment

Previous post:

Next post: